tisdag 20 oktober 2009

Underskattad sysselsättning

De flesta av oss har någon eller några okända talanger. Jag till exempel, är riktig bra på att drömma mig bort. En annan förmåga - som är riktigt användbar - är att jag kan vakna före väckarklockan, alltså typ någon minut innan den ringer. Grymt bra!

 Nu kanske det låter fjuttigt och är väl inget att ställa upp med i en talangtävling precis, men ändå. I min värld är det förträffliga tillgångar. Går å ena sidan inte att tjäna pengar på men är å andra sidan gratis. Att drömma sig bort är faktiskt en ytterst underskattad sysselsättning. Problemet är bara att finna de där ögonblicken i en tidspressad vardag, med oavbrutet informationsflöde. Hjärnvågorna är hela tiden ansträngt riktade. Tankarna har ingen möjlighet att vandra fritt – planlöst - befriade.

 Om du ändå finner tillfälle. Om du får den där stunden över vid ett oväntat tillfälle i ett väntrum, när flyget är försenat eller om du är tvungen att vänta på någon. Ta tillvara på den stunden. Skynda inte. Släpp kontrollen. Befria dina sinnen. Njut.

Det är faktiskt allt annat än tråkigt.



Inga kommentarer: